Romjulsfrosk

Frosk

Tenk at det bare er en bokstav som skiller frosk og frost. Ikke tenk mye på det, da blir du bare smårar. Dagens tips.
Jeg fant vår venn på instagram (earthpix) og falt pladask. Grønn og blåfrossen — ikke helt ulik romjulsNoldus. En skulle tro jeg taklet kulde bedre etter å ha imitert Michelinmannen i tre år i Tomm Murstad friluftsbarnehage, men det gjør jeg altså ikke.
Vår venn er en trefrosk fra Alaska.
Han har en fantastisk egenskap. Om vinteren fryser han tvers igjennom slik at hjertet stopper. Om våren tiner han opp igjen og hopper lykkelig videre. Ikke helt ulikt Han Solo i Star Wars. Her må det ikke leses på trøndersk, han heter Han. Navnet bør ei heller leses med nordnorsk dialekt.  Kor har du vært? Æ har vært hos Han Solo.
Når solo i tillegg er synonymt med egen så blir det bare ekstra spesielt, i hvert fall å avlegge han et eget besøk. Men nå sitter jeg bare og vrøvler.

Jeg kan heller fortelle at min drømmeverden har blitt et ganske trist sted. I natt drømte jeg nemlig at jeg møtte Jonny Logan (iren som har knukket Grand Prix-koden ved å vinne 3 ganger, 2 som sanger og 1 som komponist). Å treffe han var i seg selv selvfølgelig ikke trist. Det viste seg at han var en sympatisk mann, som tilbragte to timer med meg bare så jeg skulle få tatt den etterlengtede selfien med han. Kameraet viste seg å ha spilt meg et kjempepuss og vi var ingen tekniske begavelser. Vi fant ikke helt tonen, da jeg ikke er like musikalsk, men jeg fikk praktisert litt engelsk. Ikke dansk-engelsk som jo ville gjort det hele mye morsommere og litt mindre trist. Som et leseavbrekk og en øvelse får du servert disse dansk-engelsk favorittene; bubblegum, personal computer, synthesizer og teenager. Greit å briefe med (les tulle med) om du tilfeldigvis skulle bytte til en dansk dataleverandør, eller lignende.
Så hvorfor er min verden blitt så trist undrer du kanskje?
Det er jo trist når du drømmer på deg et så stort eksponeringsbehov og bli så opptatt av likes og selfier at man ødelegger to timer av en travel manns tid.
Heldigvis våknet jeg til fornuft og fant ut at høytiden hadde vært brukbar selv om jeg ikke fikk selfiestang.
At mange mistolker ordet høytid er da i grunn mye mer trist. Det er ikke en tid for å være høy.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>