Guttedrøm

Jeg har ikke fått skrivesperre for de som lurer på bloggavbrekket. Blogging for meg er litt som sykling, svømming og andre ting på ing – har du først lært det og så videre.
Det er mulig jeg kommer tilbake til forklaringen for avbrekket en vakker dag. I dag kunne vært en slik dag, med skyfri himmel (anbefaler forresten denne perlen fra Bjørn Eidsvåg) og iskaldt vakkert vintervær. Skjønt når kuldekremen skiller seg er jeg usikker på hvor vakkert det er. Min 38 år gamle kropp er bygget for komfort, sofa, dusj og twist. Det har jeg skjønt og lært. Den er veldig lite glad i å måle krefter mot naturen.
Så dere får ha det til gode til en annen vakker dag. En som jeg definerer som vakker.
Noe av forklaringen kan være at jeg har jobbet som brannslukker i 3 måneder etter en ikke 110% vellykket datakonvertering på jobben.
Men nok om branner og kuldekrem.

Mange av dere har sikkert fått med dere dagens nyhet. Den strandede knølhvalen ved Sotra som ble fraktet ut på åpent hav for å bli stedt til hvile.
Her har noen ligget i forkant og tenkt tenker jeg. Og folket vil bedras.
Først får de bergenserne og andre til å tro at den skal eksplodere som i en ellers dårlig splatterfilm. Hva trodde folk? At det ville regne fordervet knølhvalkjøtt over bygd og by, og i verste fall havne på romjulspizzaen? Og er det noe du absolutt ikke vil ha på pizzaen så er det fordervet knølhval. Eller finnhval, de er ennå ikke sikre på hva denne havbomben var.

Litt skuffende og rart at journalistene aldri fikk gitt den noen navn. Knølhvalen Knut, Kjell, eller Anders om du vil.
Når først gutta, og jeg sier gutta, hadde fått lurt folket til å tro hvalen skulle gå av, klarte de at på til å få tillatelse til å skyte den. Og ikke bare skyte den, å neida. De maltrakterte den med mitraljøse. Å komme på Dagsrevyen med mitraljøsen din må jo ha vært noens guttedrøm. Mulig de får Paul Watson på nakken, men det er det verdt.
Miltaljøse vs. Watson = 1-0.
Knut var nok fylt med noe gass, såpass kunne selv et utrent øye se, og jeg er temmelig sikker på at pakkegassen fra Gildes kokte skinke fremstår som lavendel i forhold til det han slapp ut. Sånn sett var det kanskje greit at han ble slept litt unna, så ikke Bergen ble Moss. Gamle Moss altså. Det lukter ikke campingmus i Moss i dag. Men ikke lavendel heller.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>