Monthly Archives: April 2014

Noldus på Blindern

Rett etter videregående var jeg usikker på hva jeg skulle studere og bli. Jeg begynte på Blindern og tok ex.phil og matte, og jeg synes ex.phil var såpass spennende.. at det ikke var et stort offer å måtte ta det to ganger. For å være helt ærlig så fikk liksom ikke helt tak på dette med hypotetisk detektiv metode, og ikke var jeg enig i vitenskapsfilosofene Kukker og Pøns avvisning av de logiske positivistenes teser. Karakter 2,6. Det holdt til haud, men dessverre ikke laud.
Kantina, Fredrikke som hun het den gangen, ble nok også oftere besøkt enn lesesalen. En fantastisk fin og morsom tid, men muligens noe uproduktiv. Heldigvis kom jeg inn i militæret og fikk fart på karrieren…
Blindern ligger faktisk i enden av veien som jeg vokste opp i. Så nært så nært, men dog så fjernt kan man kanskje si. Vi ble aldri noen Knoll og Tott, Blindern og jeg.

Fordeler

Mange har lurt på hvorfor jeg er avholdsmann. Grunnen er at jeg sier nok dumme ting i edru tilstand. Eller skriver for den saks skyld..
Men jeg har funnet ut at avholdet innebærer en liten fordel. Jeg kjøper aldri ting på/fra (velg selv) tv-shop.
Når noen har gått til anskaffelse av Ab Circle Pro Deluxe og Nicer Dicer Plus vet du at de har gått på en nattlig smell.  Nei, da var det mer realt før i tiden hvor du kjøpte tupper-krystall, klinkende edru, på homeparty av folk du til nød kunne kalle bekjente.

Strøtanker

Jeg synes det er rart at bedrevitere ikke vet bedre.

Jeg har hørt at gresset ikke alltid er grønnere på den andre siden.
Nei mulig det, men det er kanskje ikke brunsvidd.

Jeg tviler på at folk mener alvor når de sier at de bare skal hoppe i dusjen først. Jeg har aldri sett eller hørt om noen som har gjort dette.

Også har jeg funnet ut at jeg kan lite om mye.

Tapas

Jeg (les vi) var i en meget hyggelig 50 års dag i går. Vi fikk servert nydelig tapas (som knullet i munn som vi i familien liker å si), men jeg hadde glemt at asparges gjør noe med en. Da jeg silte potetene i dag tidlig luktet det som om jeg hadde pådratt meg en lei kjønnssykdom. Jeg er heldigvis usikker på hvordan slike ting lukter, ser ut og føles, men jeg tror det må være noe i nærheten.

Dagens innlegg blir dessverre ikke lenger for jeg må forberede meg til min mors store
70 års dag. Jeg må rekke å barbere brystet og ryggen da stripping blir mitt bidrag til festen. Følte at den måtte sprites opp litt, og kombinasjonen av snitter og stripping kan nesten ikke bli feil.

Sakte fart

Om jeg skal være med på movember-aksjonen må jeg starte nå.
Sakte-bart hadde kanskje vært en bedre overskrift. Mulig NRK3 vil dekke prosjektet og vise utviklingen minutt for minutt. Det villle i så fall gitt en ny dimensjon til konseptet sakte-tv.
Skjeggveksten generelt sett er tett og god, takk som spør, men det er kun i de tre første dagene. Etter dag tre er det bare kløen som ikke har gitt opp. Og når man i tillegg er litt mørk, men dessverre lite mystisk, står man nesten alltid igjen med en 5-o’clock shadow.
Frustrerende ettersom barbering sidestilles med vasking av bad og kildesortering på skalaen over kjedelige gjøremål.

Da jeg virkelig trengte skjegg og skjegg var leg, som de tøffe gutta på videregående sa, var det jo helt fraværende. Selvfølgelig.

P.S. Hvis du fremdeles lurer på hvor du har sett skilt med sakte fart så er det på sjøen. Gule skilt med som regel irriterende, men forståelig, 5 knops grense.

Ubrukelig

Jeg kan ikke tenke meg noe mer ubrukelig enn en sveitserkniv.
Selv ikke McGyver eller Monsen ville kunne overleve med kun denne for hånden.
Ikke har den en funksjonell kniv, ikke har den en funksjonell saks, ikke en ordentlig sag og ikke kan den brukes som skrutrekker. Vin- og flaskeopptrekkerene fungerer sånn noenlunde etter hensikten, men da anbefaler jeg heller å kjøpe en ordentlig oppdragelse.
En økonomi som er bygget på lommekniver , klokker, sjokolade og et liberalt bankvesen er jeg skeptisk til, og bekymret for. For hvor mange har en mobil uten klokke, hvor mange sveitserkniver vil selges etter dette blogginnlegget og hvor mye Toblerone er det egentlig mulig å dytte i seg?
Alle disse taggene som spises og spises, ikke visste jeg at de var selve Matterhorn.

 

 

Du vet at

når du går forbi han ene på jobben som har shorts, t-skjorte med printet motiv av yndlingsbandet (hardrock selvfølgelig) og handsfree konstant koblet til øret, uavhengig av bruk, så jobber han med IT.
Og du kan vedde noen kroner på at han har noen tomme halvannenliters flasker med Cola eller Pepsi stående ved pulten. Ikke light eller max, det er femi.

Babysvømming

Babysvømming er et meget misvisende navn på aktiviteten.
Jeg er verken en spesielt god eller dårlig svømmer, men god nok til å skjønne at det disse barna driver med ikke er svømming.
Vannsang, plasking, spruting og klorsvelging er mer dekkende. Men det spørs om folk hadde betalt 120 kroner gangen om det sto på reklameplakaten.

Har du en baby som faktisk kan svømme kan du sikkert tjene en del penger på han. Babyen er ikke nødvendigvis her en gutt. Jeg bruker han da ordet baby er hankjønn, eller mannkjønn som en venn av meg kaller det. Kun for gøy, hun er ikke helt noldus. 

Apropos venn. Jeg har lurt litt på hva man kaller folk som er på stadiet mellom venner og bekjente. Gode forslag mottas med takk!
Jeg tenker på dem som relasjonenes brunsj.

Litt om Syria

Neida, bare tulla.
Du trodde vel ærlig talt at jeg ikke var blitt så voksen, moden og seriøs.
Skal du oppdateres på konflikter i Syria har du definitivt kommet feil. Jeg anbefaler Aftenposten, Urix og Søndagsrevyen.

Om du derimot vil lese om dagligdagse hverdagsproblemer, som å spise taco (med skjell, ikke bleier) liggende, har du kommet riktig. Romerne hadde det nok langt enklere med sine drueklaser.