Category Archives: Idrett

Hadde jo glemt denne…

Jeg er jo svak for forvrengte uttrykk som dere sikkert har fått med dere.
Jørn Jamtfall, tidligere keeper i Rosenborg Ballklubb og populært kalt sila, kom med følgende uttalelse etter et bittert tap;
“Vi må hjem og snu kjerringa”!

Hva kjerringa mente om saken fikk vi aldri greie på. Hun hadde reist.

Mer om yoga

Jeg trodde ærlig talt ikke at jeg skulle skrive så mye om yoga og crocs som jeg har gjort, og lover nesten at dette blir det siste.

Noen ganger gjør VG Nett og kreative ekshibisjonistiske folk jobben enklere for meg.
Nakenyoga er visst den nye trenden…
Bland denne yogaformen med bikram og duftene av forlatt kinosal, rakfisk og “gamle-Ole” vil fremstå som parfyme til sammenligning.

Yoga

 

Om joggesko og energi

Lukten i joggesko har det til felles med kjærlighet og energi at den ikke forsvinner, men den går bare over i andre former. På skolen lærte vi i hvert fall dette om energi.

Her følger joggeskoenes luktlivsløp:
Først fra lukt av fabrikk og syntetisk stoff til fuktig, surt, surere, vaskepulver. Så til surt, surere, popkorn. Tilbake til lukt med en anelse vaskepulver i et desperat forsøk på redning.
Herfra går det bratt og fort til stadiet som er en blanding av popkorn og glemmekasse. Kastestadiet er nå passert for lengst. Så følger heldigvis lukten av søppeltømming og forbrenningsanlegg.

Suspensorium, knebeskyttere og leggskinn følger i all hovedsak samme luktsyklus.
Førstnevnte i tillegg med et hint av pung.

Om doping og dets like

OLs første dopingskandale kom noe overraskende i kvinnenes skiskytterleir. Hvem kunne ha gjettet på det?
Og hvor overrasket ville du ikke blitt hvis det viste seg å være Tora Berger (eller Tora Burger som jeg kaller henne når jeg er på mitt mest skøyeraktige) som var dopet? Det er faktisk helt umulig å se for seg at hun har en blodsentrifuge på nattbordet, eller får servert kraftige energibarer intravenøst via øyeeplet. Jeg stoler på Tora, men jeg er relativt naiv av natur. Jeg tror på at hun strikker.

Og som om ikke en skandale var nok så fikk vi jo servert en til i bobfart.
Å dope seg når du kjører bob er som å jukse i kabal.  Og det kan du sitere meg på.

I disse OL-tider

Jeg hadde glemt hvor utrolig kjedelig skøyter var. Det er jo ikke som i gode gamle dager hvor vi faktisk hang med.
Skøyter er morsommere uten t.

Eller forresten, kortbane skøyter er moro. Det er idrettens svar på “Joker Nord”.

Vi har også kommet opp med en ny OL-gren inspirert fra kombinasjonen ski og skyting.
Gangsta slopestyle!
Slopestyle med pistolskyting. Brett og gunner i skjønn forening. Antageligvis ikke en veldig publikumsvennlig idrett, bortsett fra på tv.
Vi er uansett overbevist om at pampene i IOC går for dette forslaget. I tillegg til å gå for fellesstart i utfor. De trenger nå noe mer gangsta for å forbedre imaget.

 

 

Morgen-tv

Jeg tipper at det var en del skuffede ansiktsuttrykk blant God Morgen Norges faste tv-seere i dag. Godstemning i studio med blomsterbinding og matlaging ble byttet ut med triple cork, twintip, nosegrab og slopestyle.
Det var sikkert noen som satte kamfer´n i feil rør under forvirringen av at TV2 også hadde byttet ut de gosselige reporterne mot tøffe gutter med lue. Dagens lille kulturkræsj.

Jeg er ikke spesielt god på timing, men å legge pappapermisjonen til OL…. Nice!
Jeg skal allikevel prøve å være produktiv og får vel skrive noe tøys under toerbob-kvalifiseringen. Muligens også under firer´n.

Drillos

Det var gøy å følge fotball-landslaget (for menn) på 90-tallet, og før Ullevål Stadion ble bygget om. Vi så alle de store kampene uten å betale en krone. Enten hoppet vi over gjerdet eller så gikk vi gjennom lageret til den lokale puben.
Snakk om ungdomsopprør! Noe av det villeste og mest gale jeg gjorde ved siden av å spikke mot meg og bade rett etter å ha spist.

Vi hadde Myggen, Reka og Elgen. Og Leo. Leo var mannen som var best uten ball. Kommentar her er overflødig. Men vi hadde også verdens beste møtende spiss i Gøran Sørloth. I mitt hode betyr det bare en ting, og det var at han åpenbart løp feil vei.

Continue reading Drillos

Snart OL!

Mange av våre største idrettshelter har hevdet at de har vært helt i kjelleren nå før mesterskapet.
Vet ikke om Elisabeth Fritzl er veldig imponert.

Det er deilig at det aldri er upassende med Fritzl-vitser.

Er volleyball en idrett?

Er volleyball egentlig en idrett?
I beste fall en frøkensport som vi spilte i gymen på videregående?
Er det ikke som uttøying på lik linje med yoga (ikke bikram, red.anm)?
Dette er spørsmål jeg ofte får.
Stort sett svarer jeg med å vise fingern og invitere dem med på trening.

Det er klart det er lite fysisk kontakt utenom high fives og det finnes mer maskuline idretter. Men det er moro og man blir svett. Og lukter det svette er det definert som idrett. Lukter det bensin og bråker er det sport.

Continue reading Er volleyball en idrett?