Category Archives: Noldusen

Kommunikasjon

I går gjorde vi klart til dagens besøk på hytta. Partyteltet var satt opp på terrassen og kona spurte: “hvordan skal vi sette møblene?”.
Jeg svarte: “i perspektiv”.
Dette falt ikke i god jord. Noe jeg håper jeg gjør når jeg dør. Skriver ikke hvis jeg dør, jeg er jo ikke Elvis heller.

 

Comeback

Og der var jeg, Noldus, tilbake, og bloggen på lufta igjen gitt.

Hei hei får jeg vel nesten starte med å si. Vanlig høflighetsform. Ofte etterfulgt med et “hyggelig”.
Det er heldigvis noen flere enn bare mor og far som har savnet bloggen. Det varmer.
Ikke like mye som de 35,2 gradene som var på kjøkkenet på hytta i dag, men men. Første gang jeg har vasket opp i barings.
Bloggavbrekket og nedprioriteringen skyldes rett og slett at jeg måtte prioritere kurset i burlesk som jeg hadde meldt meg på. Jeg er ikke nødvendigvis så opptatt av å gjøre ting ordentlig når jeg først har satt meg noe fore, men når burlesk står på programmet går jeg all in.

Fra fasiten, Wikipedia:
Burlesk er opprinnelig en betegnelse på en grovkornet komedie, ofte et såkalt satyrspill. Burlesk kan også brukes om andre kulturuttrykk som karikerer og imiterer noe på en latterlig og avslørende måte, særlig innen litteratur og musikk og gjerne i form av komiske opptrinn. Showene var en kombinasjon av satire, performance-kunst og voksenunderholdning.I dag brukes ordet mest som adjektiv på norsk med betydningene «overdrevent komisk», «løssluppen» eller «fantastisk». Ordet burlesque betyr egentlig opp-ned, og sjangeren handler ofte om å snu sosiale normer på hodet.

Og det var sikkert en 5-6 ting du ikke visste om burleskkunsten.
Du trodde sikkert at jeg var blitt en jævel til å danse med små dusker foran brystvortene.
Det er for viderekommende. Jeg håper å komme dit en vakker dag, og så få svart belte i burlesk.

Bloggen vil ikke bli like hyppig oppdatert som tidligere med innlegg hver dag. Jeg regner med to til tre innlegg i trusa og i uken.
Jeg anbefaler å følge bloggen via bloglovin, da får du varsel når nye tanker deles.
www.bloglovin.com

Jeg fant ut at det ikke hadde skjedd så mye i nyhetsbildet siden jeg stoppet bloggingen.
I Magasinet sto det at Mona Høiness trivdes godt i arvevillaen på 1.000 kvm. No shit Sherlock.

Hjernetrim

Jeg fant en bok på hytta som heter “Hjernetrim IQ-nøtter”.  Står som nummer tre fra venstre i øverste hylle. Den sto nok blant sjokkselgerne i butta, og jeg gikk fem på. Sier mer om selvinnsikten, eller mangel på sådan, enn selve intelligensen. Jeg har selvfølgelig aldri bladd i den da den inneholder over 250 IQ-nøtter der jeg kan få bevist for meg selv at jeg ikke skjønner en dritt. Nei, ellers tusen takk.
Men den ga meg en idé om å tatovere IQ på pungen min. Bare for å sjekke hvor smart kona er.
Sjelden feil med rebuser i vår familie…
Kona kjenner meg såpass godt at hun klarte denne lille rebusen;
Øl. Er ikke det kvinnelige kjønnsorganet dødt?

Bayer Leverkusen

Noen vil si sært. Jeg vil si meg enig.

Den rebusen hadde selvfølgelig ikke noe å gjøre i det mer seriøse bilrebusløpet som vi arrangerte tidligere, der min egen favoritt er “skyndet seg sakte” = Løplabbet
(skobutikk i Oslo, red.anm.)
Tror vi skal ta opp tradisjonen med det årlige rebusløpet. Kjenner at jeg savner det. Nå gjelder det bare å lære seg å lage en event på Facebook.

Hos legen

Jeg bestilte time hos fastlegen ettersom det var så lenge siden jeg hadde vært der.
Tenkte at han kanskje hadde savnet meg jeg. Det hadde han ikke. Jeg spurte spesifikt.
Tydelig at han ikke savnet noen andre heller. Jeg var alene på venteværelse for første gang på 17 år. Ikke at jeg henger der så ofte, men man legger jo merke til sånt når det først skjer. Værelse er forresten et morsomt ord som minner meg om besteforeldregenerasjonen. De brukte mange uttrykk som phubbegenerasjonen ikke ville skjønt. Kvarter, vanne og mulkt er noen eksempler. Stjeler, tisse og bot for deg som tilhører phubbegjengen.

Endte med en blodprøve, så turen ikke var helt bortkastet. Jeg er spent på vitamin B12-nivået mitt. Håper spenningsnivået dempes to hakk og at jeg får sove. God natt.

Tilbake på post

Da var vi i gang med bloggingen igjen gitt. Måtte ta et par dager pause grunnet 17.mai-feiring og leamus i pungfestet. Vanskelig å få konsentrert seg da. Opplevde det samme da jeg kjørte til Kløfta for å være konferansier på Damenes aften (se eventuelt tidligere innlegg). En merkelig tilstand som for all del ikke kan assosieres med noe erotisk. Dessverre.

Apopos leamus. Jeg fikk så kraftig leamus i låret en gang at jeg måtte si i fra under et møte på jobben. Litt fordi jeg ble ukonsentrert, men mest fordi jeg syntes det var moro. Heldigvis kjente gjengen meg godt, og de hevet vel egentlig ikke et øyenbryn da meldingen kom.

Jeg husker ikke om det var i den anledningen eller en annen at gamlesjefen min sa at for Henrik er jobben en scene og kollegaene publikum.
Godt sagt, skulle ønske det stemte.

Kritiske Noldus

Er det bare jeg som er lei av at bareiere, reklameskapere, gründere og andre bruker
tallet 1 som en morsom erstatning for bokstavkombinasjonen en??
Bar1, Sparebank1, Butikk1 og så videre og så videre.

Hadde derimot St. Peter kalt dør1 sin for Perleport1 hadde jeg nok allikevel ikke gledet meg noe inn i hamp1 til reis1, men ankomst1 ville blitt noe  mindre vri1.

Damenes aften på Kløfta Velhus

Sistene

Vi har en god venninne som har noen lopper i blodet. Hun er energisk, kreativ, har en god dose pågangsmot og viljestyrke, og en gjennomføringsevne som er 43,8 ganger større enn min egen. I tillegg er hun sammen med en av mine aller beste venner, om ikke den beste.
Vi har selvfølgelig ligget sammen bak hans rygg, men det har gått bra da han har et godt sovehjerte. Nærmere en trekant har ikke jeg vært. Mulig dette er en digresjon…
Damen arrangerte sammen med to venninner Damenes aften.  Av en eller annen grunn synes hun det var fornuftig å ha en tørrvittig blogger som konferansier. Og av en eller annen annen grunn så jeg meg enig.
Mitt første seriøse oppdrag!

Continue reading Damenes aften på Kløfta Velhus

Noldus tilbake på jobb

Noe av det første jeg gjorde da jeg kom tilbake på jobb etter pappapermisjonen var å lese en kravspesifikasjon om renteadministrasjon på dansk.
Etter 9 måneder uten hjernetrim må jeg ærlig innrømme at jeg falt litt av. Ikke visste jeg om jeg skulle være enig eller i uenig, glad eller sur, overrasket eller lettet når følgende var å lese: Flow fra PI til Bestillingsregister inkl. rekordformat.
Akkurat der og da skulle jeg ønske jeg hadde hatt sansen for kaffe.

Noldus på Blindern

Rett etter videregående var jeg usikker på hva jeg skulle studere og bli. Jeg begynte på Blindern og tok ex.phil og matte, og jeg synes ex.phil var såpass spennende.. at det ikke var et stort offer å måtte ta det to ganger. For å være helt ærlig så fikk liksom ikke helt tak på dette med hypotetisk detektiv metode, og ikke var jeg enig i vitenskapsfilosofene Kukker og Pøns avvisning av de logiske positivistenes teser. Karakter 2,6. Det holdt til haud, men dessverre ikke laud.
Kantina, Fredrikke som hun het den gangen, ble nok også oftere besøkt enn lesesalen. En fantastisk fin og morsom tid, men muligens noe uproduktiv. Heldigvis kom jeg inn i militæret og fikk fart på karrieren…
Blindern ligger faktisk i enden av veien som jeg vokste opp i. Så nært så nært, men dog så fjernt kan man kanskje si. Vi ble aldri noen Knoll og Tott, Blindern og jeg.

Savn

Dette innlegget er til dere som har savnet flere bilder på bloggen, og da ikke av heklede tamponger og nakne yogaentusiaster.

For å være helt ærlig, noe som sømmer seg på en søndag, så er dette bildet min personlige favoritt. Antagelig fordi bildet fanger mye i ett blikk. Også en favoritt fordi jeg i voksen alder sjelden slæsj aldri blir pen på bilder. Mulig en uheldig pubertet har skylden.

LitenNoldus